VDD Residence

Dendermonde, Belgium

1998 — 2003

This site is located along the river and is characterised by a group of trees.

The house is orientated towards the garden and parallel to the river. At the south a facade was created with a strong rhythm of solid columns inspired by the trees and the way they are planted.

At the north the house is organised around a patio which acts as a buffer towards the street and light enters central in the house.

Inside, the columns offer you a specific view into the garden as well as into the patio. The vertical circulation divides the house in two: kitchen and bathroom on one side and living and bedroom at the other.

Typical Belgian building materials were combined in an abstract palette: rough masonry walls, Belgian bluestone flooring, dark steel window frames, and rough textured interior plasterwork.



Photography:
Alberto Piovano

1419007863 1419007882 1419007917 1415885406
1415885470
1415885554
1415885532
1415885613
1415885573
1415885630
1416232349
1416232375
1416232393
1416232425
1416232437
1425918431
1425918652
1425919679