Molteni&C Pavilion

Giussano, Italy

2022

The project comes from the idea of continuing the dialogue between different domestic environments. The transformation of the ground floor of the entire headquarters becomes a linear redevelopment system with the creation of a new courtyard. Cloister-like, this outdoor space expresses the willingness to accompany all guests from the entrance to the heart of the company showroom.

Columned pathways punctuate and filter the view of the garden where the new outdoor series and future collections, arranged like sculptures, are integrated with the greenery. Two large horizontal concrete elements, the floor and ceiling, contain essential dark volumes and emphasize the spaces within.

The idea behind is that of simple volumes and large glass surfaces of modernist extraction juxtaposed to a careful selection of materials. A pavilion, subtly connected to the main building, reinvigorates the character of the compound thanks to the addition of the outdoor spaces.



Photos by Max Zambelli & DSL Studio

For more info: Molteni.it

Publications:

Afasia, 24 November 2022

Living, November 2022

Corriere della Sera, 23 November 2022

Elle Decor Italia, December/January 2022-23

Abitare, December 2022


VVDA 2022 Molteni Outdoor Pavillion Giussano Ph Max Zambelli 02 new V4
VVDA 2022 Molteni Outdoor Pavillion Giussano Ph Max Zambelli 01
VVDA 2022 Molteni Outdoor Pavillion Giussano Ph Max Zambelli 04
VVDA 2022 Molteni Outdoor Pavillion Giussano Ph Max Zambelli 03
VVDA 2022 Molteni Outdoor Pavillion Giussano Ph Max Zambelli 05
VVDA 2022 Molteni Outdoor Pavillion Giussano Ph Max Zambelli 07
VVDA 2022 Molteni Outdoor Pavillion Giussano Ph Max Zambelli 06